lovec.bg - Начало
logo safari-logo
Чехите са против новата директива на ЕС за контрол над огнестрелното оръжие

Новини
time 15:16
Чехите са против новата директива на ЕС за контрол над огнестрелното оръжие
15 Mar

Прага. Чешкият министър на отбраната Мартин Стропницки заяви, че министерството ще започне подготовката на проектозакон, който да позволи на собствениците да запазят част от оръжието си, забранено с европейска директива, утежняваща контрола над огнестрелното оръжие, предаде Prague Daily Monitor.
„Нашата опозиция ще е основата върху националната ни традиция на стрелба“, заяви Стропницки. Той добави, че готвеният проектозакон ще направи възможно запазването на оръжията, които според директивата са забранени.
Според депутата от опозицията Мартин Ланк „ би било контрапродуктивно да се ограничи притежанието на оръжие за законоуважаващите хора“. „Логично е оръжието да се отнема от престъпниците, които не уважават закона“, добави той.
Председателят на Ловния съюз на Бохемия и Моравия Иржи Янота заяви, че се надява да се постигне договореност с европейските институции над страната да бъде направено изключение. Той добави, че в сряда ще се проведе протест в Прага, на който ще се внесе ковчег пълен със златни олимпийски медали по стрелкови дисциплини.
Превод и редакция: Виктор Турмаков

Галерия снимки
Коментари


брой
221
Новият брой на списанието
book
Най-четени
Най-гледани