lovec.bg - Начало
logo safari-logo
ОПЕРАЦИЯ „ЧАКАЛ“

Разкази
time 00:00
ОПЕРАЦИЯ „ЧАКАЛ“
18 Mar

От известно време се наблюдаваше раздвижване на бойното поле. Терористичната организация на чакалите беше превзела един прекрасен район, който изобилстваше с полезен дивеч. Фазани, зайци, сърни - всички те не намираха и миг спокойствие, откакто територията се контролираше от чакалите-терористи. Това налагаше незабавни мерки.

 

На горещата точка бе изпратен екип от опитни снайперисти, който имаше за задача да елиминира или извади от строя колкото се може повече вражески единици! Задачата щеше да бъде трудна, като се има предвид съобразителността и добрата организация в редиците на чакалите. Още с пристигането на мястото опитните бойци като призраци се пръснаха и се сляха с пейзажа.

Тежка е съдбата на снайпериста… Час след час дъждът се сипеше върху неподвижните тела на опитните воини, но те, тренирани да се спотайват в студ и пек, не трепваха пред непрестанните опити на природата да саботира мисията им. Вятърът забиваше дъждовните капки в съсредоточените им лица, окулярите на оптиките се пълнеха с вода, но това ни най-малко не ги притесняваше. Мисията трябваше да бъде изпълнена, защото в противен случай беззащитните животинки бяха обречени!

В един момент един от разузнавачите на чакалите-терористи излезе на обход из периметъра. Грешка, груба грешка!

Помощникът измери разстоянието. Опитният сержант от Морската пехота П. Г. успокои пулса си и постави кръста върху точката, зад която трябваше да се намира горната част на сърцето, аортата и част от белите дробове на чакала. Изпусна дъха си за последен път и между два удара на сърцето плавно обра чувствителния спусък. Разстоянието не представляваше трудност за куршума и той се вряза точно там, накъдето беше насочен. Смъртта настъпи мигновено, а терористът заплати високата цена за всички злини, които бе извършил през живота си!

На втория ден мисията продължаваше със същата прецизност и изпипване на детайлите. Млад терорист се беше показал от укритието си в търсене на плячка. Сержант П. Г. прибегна до стар, но изпитан през годините борба с тероризма метод. Това беше една свирка с номер PC2, която имитираше гласа на обичайните жертви на чакалските отряди.

Врагът уверено се насочи към звука, без да подозира, че опитното око на сержант М. С. го следи през оптическия мерник. Когато вражеската единица се приближи на нужната дистанция, П. Г. произведе звук, който я накара да спре. В този момент в гърдите на чакала се вряза нагорещеният куршум. Поразен, той се строполи на място, но само след секунди направи опит да се изправи, въпреки че куршума беше преминал по дължината на тялото му и излизайки, беше отворил сериозна дупка в гърба му. Последва моментален втори изстрел, с който мъките на младия терорист бяха спрени.

Опитните снайперисти вече се изтегляха безшумно от бойното поле, когато нощта беше раздрана от бойния вик на чакалите. Като сенки, които сеят смърт, стрелците запълзяха по посока на воя. М. С. безшумно разпъна двуногата и се приготви за бой. П. Г. застана зад него в очакване бойния му другар да даде знак, че е готов. След съгласуване на действията той освети периметъра и в този момент зловещите очи на врага издадоха местоположението му. Дистанцията беше пределна за изстрел в тъмното, но стрелецът прихвана тъмния силует, успокои учестеното си дишане и с минимално усилие освободи ударника. Куршумът разпра със свистене нощта и звучно се стовари върху тялото на наглия чакал, който се запремята в адски мъки, след което с неистов вой се прехвърли зад хълма. П. Г. се затича натам, за да го довърши, и след като се беше отдалечил на над 300 м от своя боен другар, освети периметъра зад себе си. И тогава го видя - промъкващ се друг терорист, който беше привлечен от неспирните крясъци на покосения му събрат. Последва добре премерен изстрел в сърцето на чакала и така опасността беше неутрализирана. Първият ударен се беше отдалечил в недостъпната нива и се беше прикрил между буците кал. Непроходимият терен не позволяваше неговото преследване да продължи, но краят му беше неизбежен. Ако не умреше до няколко минути от раните си, той щеше да бъде разкъсан жив от собствените си братя и сестри.

Така сражението приключи с три поразени противника и няколко извадени от строя. Цялата операция се проведе под командването на ген. С. С., който ръководеше всичко от щабквартирата в подводницата нейде из дълбините на Тихия океан…

Автор: От сержант М. С.
Галерия снимки
Коментари
брой
201
Новият брой на списанието
book
Най-четени
СИВ
17895
Разкази
attach 26.05.2017 | 14:23
Най-гледани