lovec.bg - Начало
logo safari-logo
EЛЕНСКО ФИЛЕ С ПЮРЕ ОТ ЦЕЛИНА, БУЛЬОН И ДИВОРАСТЯЩИ ГЪБИ

Технически материали и тестове
time 11:13
EЛЕНСКО ФИЛЕ С ПЮРЕ ОТ ЦЕЛИНА, БУЛЬОН И ДИВОРАСТЯЩИ ГЪБИ
08 Jun

EЛЕНСКО ФИЛЕ С ПЮРЕ ОТ ЦЕЛИНА, БУЛЬОН И ДИВОРАСТЯЩИ ГЪБИ

 

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

 

  • Телешки бульон – 250 г
  • Еленско филе – 4 парчета по 200 г
  • Чесън – 2 скилидки
  • Пресен розмарин – стръкче
  • Сметана – 3 супени лъжици
  • Масло за пържене
  • Сол, черен пипер – на вкус

 

За пюрето:

  • 1 глава целина
  • 1 голям картоф
  • 3 супени лъжици сметана

 

За гъбите – по избор, диворастящи

Прясно смлян чесън – 1 с. л.

Свежи мерудии – 1 с. л.

Пресен лимонов сок – 1 ч.л.

Сметана, сол, черен пипер – на вкус

 

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Осоляваме и овкусяваме месото с чер пипер и го запичаме от всички страни в нагорещен съд без мазнина (на среден огън). Добавяме чесъна, 3 супени лъжици сметана, розмарина. Готвим го така около 2 минути. Добавяме половината бульон, захлупваме съда и оставяме да се готви на тих огън.

Сваряваме почистената и нарязана целина и картофа до готовност и ги правим на пюре. Добавяме сметаната, осоляваме и овкусяваме с малко чер пипер. Държим пюрето на топло.

Загряваме дълбок тиган, който има похлупак, и добавяме 1 с. л. масло. Прибавяме почистени и обработени гъби, посоляваме и овкусяваме с черен пипер. Запържваме гъбите, докато не се изпари цялата течност. Добавяме чесъна, другата половина от бульона, лимоновия сок, мерудиите и масло. Намаляваме огъня, похлупваме и готвим, докато гъбите не омекнат. Опитваме и ако е нужно, добавяме още подправки. Готвим ги около час.


Ястието се поднася като в средата на чинията се слага пюрето, върху което се нареждат гъбите и отгоре филетата. Може да се гарнира със зелена салата, задушени аспержи или друго по избор.

 

НАЗДРАВЕ!

Да ви е сладко!

Автор: Български Ловецъ
Галерия снимки
Коментари
брой
251
Новият брой на списанието
book
Най-четени
Най-гледани