lovec.bg - Начало
logo safari-logo
Сбогом, Найк!

В памет на приятел...

Новини
time 17:26
Сбогом, Найк!
29 Jul

Запознах се с Атанас Василев-Найк на едно състезание по правилата на „Свети Хуберт“ край Пазарджик.

Един мил възрастен човек ме заговори и без да се усетим, потънахме в задълбочен разговор. Направи ми впечатление, че новият ми познат, освен общителен, е и много компетентен по отношение на кинологията. Още не се бяхме представили един на друг и нямах представа, че това е един от най-изтъкнатите експерти, обучаващ ловни кучета в България.

По някое време един приятел мина и каза: „О, Роби, не знаех, че с Найк се познавате…”

Тогава се спогледахме един друг с още по-голямо любопитство. Почти едновременно проговорихме изумени. „Найк - известният учител на кучета!” - ококрих се аз. Възрастният човек се усмихна леко притиснен: „Аз съм…”

Общият ни приятел осъзна, че всъщност не се познаваме и побърза да ме представи: „А това, Найк, е Роберт Атанасов от “Български Ловецъ”. Нали искаше да ви запозная преди време?”

Веднага предложих на Найк да стане сътрудник на списанието. Той прие с готовност и ентусиазъм и такъв остана до последния си дъх. Почина на болнично легло съвсем наскоро.

 

Атанас Василев-Найк бе учител и дресьор на много качествени кучета, завоювали шампионски титли. За мен той бе и остана един приятел и капацитет от голяма величина, оказал влияние върху много ловци и техните четирикраки помощници.

Сбогом, приятелю.

Нека крилете на богинята на лова те носят из безкрайните ловни полета..

 

 

Чрез страниците на списание „Български ЛОВЕЦЪ“ редакцията ни поднася своите съболезнования на близките на Атанас Василев-НАЙК.

Ще продължим да публикуваме последните му материали и негови разкази, които той подготви приживе за читателите на списанието.

Галерия снимки
Коментари


брой
244
Новият брой на списанието
book
Най-четени
Най-гледани