lovec.bg - Начало
logo safari-logo
УБИЙЦИ!

От Мишо МИХАЙЛОВ

Новини
time 18:44
УБИЙЦИ!
27 Apr

Скоро ще се открие ловният сезон и пак ще ни обвинят, че сме убийци само защото ходим на лов. Нищо подобно! Истинските убийци на животните са хората, дето купуват агнешко, свинско, телешко, салам, филе, суджук, луканка, шкембе, пастърма, кайма и... - списъкът е много дълъг. Те съзнателно плащат за това убийство. Във всяка опаковка месо, която купуват, е включена цената за касапина, убил и разфасовал животното. Какво, нима не е вярно?

Решението е просто: всички, които „защитават” дивеча и не ходят на лов, да станат вегетарианци! Ако не, моля, нека не ни казват, че обичат животните по-силно от нас, ловците. Поради много причини именно ние ги уважаваме повече дори и от себеподобните си. Ходим на лов, защото сред тях и природата се чувстваме по-щастливи, отколкото сред лицемерните хора.

Обичаме ги, защото нямат стремеж да забогатяват, не експлоатират, не крадат, не пият и не се дрогират.

Не завиждат, не лъжат и не се подмазват.

Не замърсяват природата, не хулят, не изнасилват, не изтезават и не си хвърлят атомни бомби.

Всичко, което вършат, е лишено от омраза и злоба. Подчинено е единствено на тяхното оцеляване.

А как мислите, дали ще оцелеят? Малко вероятно, но не заради ловците, а заради необуздания човешки „напредък”. Да оставим настрана безмилостния риболов в океаните, пагубното изсичане на горите, строежа на заводи, летища, магистрали, разширяването на градовете и замърсяването на околната среда. Всичко това е само част от по-страшния проблем – прогресивно растящата човешка популация.

Помните ли, че преди петдесет години ние, жителите на Земята, бяхме само три милиарда? Сега сме седем. След петдесет години ще сме петнадесет, а след сто - тридесет. След двеста ще сме сто и двадесет милиарда, а по-нататък... По-нататък няма да има никакво място за дивите животни. Пардон, ще има – в рибарниците, свинефермите, кравефермите и птицефермите. Ето как обичат животните лицемерните хора.

Но дотогава ние, ловците, ще ходим на лов и ще им се радваме сред природата - на свобода. И ако имаме слука да ударим заек, ще го задушим с лук и ще го изядем с приятели, полят обилно с червено вино.

Наслука, ловни другари!

Галерия снимки
Коментари


брой
244
Новият брой на списанието
book
Най-четени
Най-гледани