lovec.bg - Начало
logo safari-logo
Оптика "Nikko Stirling"

Вие питате, ние отговаряме
time 20:01

ВЪПРОС:

„Подариха ми оптика „НИКО СТЪРЛИНГ” 3-9х50, с предна корекция на паралакса, но не зная нищо за този тип оптики. Дали са удачен вариант за карабина „ТИКА Т3 ХЪНТЪР” в калибър 30-06?

Ще бъда благодарен, ако ми отговорите.

Мони ЛАЗАРОВ

 

ОТГОВОР:

Здравейте, г-н Лазаров.

„Нико Стърлинг” е компания, която се е специализирала само в производството на оптически мерници за лов и спорт. Нейната 56-годишна история датира от основаването й през 1956 г. от Малкълм Фулър в Австралия. Самият г-н Фулър е запален и опитен ловец, което само по себе си е предимство в изграждането на оптическите прицели.

Производството на мерниците първоначално е базирано в Япония и се прави от компанията „Стърлинг Скоуп”.

С параметрите, които Вие описвате - 3-9х40, с преден паралакс коректор, се изготвят оптически прицели в две категории.

Едната е „Гейм кинг” и е надеждна и качествена оптика в средния ценови клас. Тя спокойно може да удържи на откат и в тежки калибри, без да се разстрои.

Другата серия е „Маунт Мастър” и е предвидена за оръжия с нисък откат,  например .22 LR или пневматични пушки за лов. При тази серия производителят не дава гаранция за употреба с по-мощни калибри. Този мерник е в ниския ценови клас.

Оръжието, което притежавате, е една прекрасна карабина с отлична прецизност и мощен патрон. Такова оръжие заслужава добър прицел, който да Ви служи вярно и да не се разстройва.

Наслука!

Роберт АТАНАСОВ

Автор: Мони ЛАЗАРОВ
Коментари
брой
259
Новият брой на списанието
book
Най-четени
Най-гледани