lovec.bg - Начало
logo safari-logo
Лазерен патрон за прострелка

Вие питате, ние отговаряме
time 17:58

ВЪПРОС:

Привет от Троянския балкан!

Тъй като обиколих всички магазини с един и същ въпрос, а именно къде мога да закупя патрон за прострелка с вграден лазер, отговорите бяха едни и същи: „Нямаме, не сме чували за подобен.” А аз гледах предаване по „Хоби ТВ” с Робърт Атанасов, който лично го демонстрира.

Ще се радвам да ми помогнете. Наслука и винаги държа барута сух...

Теодор Краев

 

ОТГОВОР:

Уважаеми г-н Краев,

Лазерен колиматорен патрон е едното решение. Производители на такива патрони са няколко фирми: SightMark, NC Star, Laserlyte-kryptonyte, Aim-laborishing и други, които са по-малко известни. Цените им варират от 10 до 160 щатски долара за бройка, в зависимост от качеството и репутацията на производителя. В общи линии вършат едно и също нещо. За съжаление тези устройства са полезни само за определения калибър. По-универсални са оптичните и лазерни колиматори, които са пригодени за по-голяма гама калибри, но се поставят отпред в дулото. Независимо от вида на устройството, колиматорите, били те оптични или лазерни, дават само приблизителна представа за евентуалното попадение на куршума и то на близки дистанции.

Моят опит след суха прострелка с колиматор показва, че след това попаденията с истински муниции варират в рамките на 10 сантиметра на разстояние 50 метра.

Автор: Теодор Краев
Коментари
брой
229
Новият брой на списанието
book
Най-четени
Най-гледани