lovec.bg - Начало
logo safari-logo
ЛАЙНОТО

Разкази
time 15:49
ЛАЙНОТО
31 Dec

Ловувах в Аляска с група американски ловци. Всички споделяхме едно бунгало. Там нямаше баня или тоалетна. По нужда ходехме в гората и се миехме с разтопен сняг. Независимо от битовите неудачи ловът вървеше добре. Всички имаха слука и малцина обръщаха внимание на мизерните условия.

 

Но, знаете, във всяка група има по един мрънкач. Нашата не беше изключение.

Още от първия ден един червендалест мъжага започна да мърмори: „Тук е ужасна мизерия!“, „Мирише гадно, все едно някой се е насрал току-що!“, „Вие не се ли миете, каква е тази хигиена?!...“ И така, всеки се занимаваше с нещо, а този само се оплакваше. Постепенно започна да ни става доста досаден и всички го избягваха.

Бе доста студено и всички бяха облечени с дебели дрехи. Американците обичат да носят едни ватирани гащеризони с качулка, които топлят, но са страшно неудобни, ако ти се наложи да отидеш по нужда, особено по голяма.

Та, облечени в тези ловни костюми, ние седяхме и вечеряхме на масата отвън, когато започна да вали обилен сняг. За да се предпазим от снега, започнахме да си вдигаме качулките. Когато това направи и червендалестият мъж, който постоянно се оплакваше, от качулката върху главата му се изсипа лайно. Чак сега човекът намери обяснение за тази ужасна миризма, която го тормозеше през целия ден. Явно когато е ходил по голяма нужда, бе успял да уцели собствената си качулка и така миризмата, против която роптаеше цял ден, го е съпровождала.

Историята има продължение. След този случай всички се стараеха много да не изпаднат в подобно положение.

Импровизираната тоалетна представляваше четири кола, оградени с брезент, по който имаше много пролуки. Един от ловците отиде по нужда и тогава аз и един приятел решихме да го избъзикаме. Когато той клекна, взехме една лопата и тихо се приближихме откъм гърба му. Докато човекът се напъваше, поставихме лопатата под него и „продукцията” му се изсипа върху нея. След това я издърпахме незабелязано.

Ловецът се изправи, забърса се, но като се огледа, за свой ужас не намери фекалиите си в снега. Логично бе да започне да оглежда дрехите си, обръщайки особено внимание на качулката, разбира се.

Номерът толкова ни хареса, че решихме да го направим отново. Най-смешното бе, че по стечение на обстоятелствата се случи на същия човек. След втория път той вече изглеждаше доста притеснен и вървеше из лагера, правейки озадачени физиономии, мърморейки си нещо и вдигайки учудено раменe.

Автор: Български Ловецъ
Галерия снимки
Коментари
брой
259
Новият брой на списанието
book
Най-четени
Най-гледани