lovec.bg - Начало
logo safari-logo
СМЕШНАТА СТРАНА НА ЛОВА

Разкази
time 09:01
СМЕШНАТА СТРАНА НА ЛОВА
05 Jan

Това е действителен случай, който преживя мой приятел от Франция. Той живее в отдалечена от града ферма и му се налага да пътува до там всеки път, когато трябва да пазарува, а и по други поводи.

 

Преди време той си купи чисто нов лек автомобил. Синът му, който току-що бил взел книжка, се похвалил на своите приятели и помолил баща си да му даде колата за едно „кръгче”, за да се види с тях. Бащата се съгласил, при условие че синът му внимава много и когато връща колата по нея, не трябва да има и драскотина. Разбира се, момчето твърдо обещало това, както и че ще я пази като своя.

Така приятелите се натоварили и тръгнали да се повозят. Пътят им минавал през една гора. Докато момчетата се возели и оживено разговоряли, внезапно пред колата изскочил млад глиган. Залисан от разговорите, синът реагирал късно и не успял да осуети сблъсъка.

И ето, удареното прасе лежи пред колата и като по чудо няма причинени материални щети. Младежите хващат прасето и го мятат в багажника, след което тръгват отново.

Оказва се, обаче, че прасето не е умряло и малко след като потеглят, то се съживява и започва да буйства в багажника. Момчетата спират колата, но не смеят да отворят капака.

Младото глиганче, затворено отзад, търси изход и го намира, като започва да разкъсва задната седалка. Младежите наблюдават с ужас как прасето си проправя път към купето, опостушавайки всичко по пътя си. Веднъж влязло в купето, вместо да се успокои, то нанася пълен погром вътре, защото не може да излезе.

Новоизлюпеният водач на автомобила се обажда по мобилния телефон на братовчед си, който е млад ловец. Братовчедът реагира бързо и не след дълго пристига на местопроизшествието, напълно екипиран с нож и ловна пушка. За да не стреля с пушката в колата, той взима дългия нож и се опитва да промуши прасето. Глиганчето, както се досещате, не му съдейства и прави всичко необходимо да опази кожата си здрава. Все пак братовчедът успява да го ръгне няколко пъти, които макар и да не са смъртоносни, му пускат кръв. Полудялото животно се мята яростно и омазва цялото купе с кал и кръв. Чупи поафоните, разбива радиото, изкъртва високоговорителите, от които звучи рок-музика. Голям купон!

Стига се дотам, че се налага употребата и на огнестрелното оръжие. И ето, последват два бързи изстрела от упор, при което най-накрая животното издъхва.

Цялата кола е потрошена и опръскана с кръв, тапицерията е съсипана, калта е и по тавана. Отвън обаче колата няма и драскотина, както е обещал младежът на баща си. Тогава той звъни на родителя си и казва: „Татко, имам две новини за теб. Коя искаш да ти кажа първо - добрата или лошата?”

Бащата отговаря: „Дай първо добрата!”

Синът въодушевено му отговаря: „Убихме голям глиган!”

Интересно какво е било обяснението пред застрахователната компания…

Автор: Български Ловецъ
Галерия снимки
Коментари
брой
259
Новият брой на списанието
book
Най-четени
Най-гледани