lovec.bg - Начало
logo safari-logo
ВЪЛШЕБНИТЕ ОЧИЛА

Технически материали и тестове
time 10:19
ВЪЛШЕБНИТЕ ОЧИЛА
21 Jan

„Тракинг пойнт“ продължава да подобрява възможностите на стрелците, прилагайки технологии при огнестрелните оръжия. Компанията наскоро въведе първия в света чифт очила (ShotGlass), които са свързани с трите нови високопрецизни снайпери.

 

Вдъхновени от „Гугъл“-очилата, производителите на „Тракинг пойнт“ са направили така, че техния продукт да се свързва към системата на оръжието. Всичко, което се вижда през оптиката, се прожектира на стъклото на очилата. Целта на цялото това упражнение е стрелба, без да има нужда стрелецът да гледа през оптиката, ако се налага да стреля от ъгъл на сграда, над стени или зад дървета, без да се показва. Това е полезно както за ловни, така и за военни цели.

Както екшън камерите (например GoPro), устройството записва видео със звук, което може веднага да бъде свалено на телефон, лаптоп или таблет.

През новите очила стрелците също така виждат два плана. Когато сте увеличили вариото на оптиката на максимум, през едното стъкло наблюдавате това, което се вижда през оптиката, а през другото – това, което се случва пред вас, непроменено.

Друга възможност е очилата да са в ловния ви водач или спотера ви, така че той да следи какво се случва.

Също така това може да помогне при обучението на младите ловци или бъдещите снайперисти и техните помощници.

Измама ли е ловът с технологии?

„Технологията е създадена, за да повиши шансовете на стрелеца и ловеца, да промени към добро преживяването от спорта. Тези очила прибавят елемента в лова и стрелбата, който е извън представите ви.“

Цената на този продукт  е 995 щатски долара. ShotGlass очилата са съвместими с всеки един от предишните модели снайпери на „Тракинг пойнт“, както и с трите нови полуавтоматични карабини в калибрите 5.56 НАТО, 7.62 НАТО и .300 Уинчестер Магнум, които прихващат движещи се обекти.

Полуавтоматът в 5.56 може да прихване цел, движеща се с 16 км/ч на 530 метра, докато този в калибър 7.62 може да прихване същата цел на 800 метра, движеща се със скорост 24 км/ч. Версията на .300 Магнум отново работи до 800 метра, но скоростта на обекта, който прихваща, може да достига до 32 км/ч. „Заключването“ на целите става с натискане на червеното копче до спусъка. Изстрелът не се възпроизвежда, докато целта не съвпадне идеално със скалата на оптиката, която има вградено увеличение с автоматично изчистване на паралакса, жироскоп, барометър, далекомер и, естествено, балистичен калкулатор.

Автор: Български Ловецъ
Галерия снимки
Коментари
брой
257
Новият брой на списанието
book
Най-четени
Най-гледани