lovec.bg - Начало
logo safari-logo
HOWA 6.5х55 - ТЕСТОВЕ

Технически материали и тестове
time 18:37
HOWA 6.5х55 - ТЕСТОВЕ
17 Jul

Винаги съм се чудил дали две напълно еднакви карабини с еднакви монтажи и оптика и еднакъв боеприпас ще стрелят еднакво. Това искаше да разбере и клиент на оръжеен магазин „Армада Понтика“, който беше твърдо решен да си купи карабина „HOWA 1500“ в калибър 6.5х55 с гумиран приклад „Hogue, на която бяхме правили тестове и преди.
 

   Единствената разлика с тестовете, които сте чели досега за тази карабина в списание „Български ЛОВЕЦЪ“, е, че този път ще стреляме с две напълно еднакви и еднакво комплектовани карабини, за да видим дали наистина има разлика между тях.

   Китайските „уивър“ база и рингове за оптиката не бяха най-правилното решение за подобни щателни тестове, но с такива разполагахме, а и оптиката „Минокс ZE 5i“ с увеличение от 2 до 10 и предна леща 50 мм отдавна се е доказала като висококачествен продукт.

   Боеприпасите, които избрахме, са от най-използваните в България за този калибър, а именно – „Геко Тейлмантел“, „Норма“ с куршум „Нослер Балистик Тип“, „Хорнади ССТ“ и „Селиер и Белот“.
   Започнахме и докато едната пушка изстиваше, стрелях с другата. Стигна се до момент, в който трябваше да чакам и двете да се охладят. Отплеснах се в стрелбата, понеже беше удоволствие да се стреля с такова оръжие, както съм казвал и преди.

   Като изключим патроните на „Селиер и Белот“, и двете пушки правеха отлични групи с всички останали боеприпаси. В края на стрелбата бъдещият собственик на едното от двете оръжия не трябваше да избира между по-точната и по-неточната, а между „тази със зеления“ и „другата с черния приклад“, тъй като и с двете бяхме постигнали много добри попадения.
   За пореден път благодаря искрено на оръжеен магазин „Армада“, задето ни предоставиха техните качествени стоки, които да пробваме и да изкажем мнението си за тях в списание „БГ Ловецъ“!

   Надявам се написаното да е полезно и на други хора, пред които стои дилемата за избор на правилното оръжие в този ценови клас.

Автор: Любомир Атанасов
Галерия снимки
Коментари
брой
259
Новият брой на списанието
book
Най-четени
Най-гледани